Elävä Raakaravinto – ruokakirja

Kuvasin Mea Salon Hellattoman Kokin Elävä Raakaravinto -kirjan.
Siisti projekti kaikkinensa ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen omalta osaltani. Superkiitos kirjailijalle, kustantajalle ja koko porukalle luottamuksesta. 285-sivuinen kirja oli aika ralli kuvatakin. Ruokakirja kuvattiin kymmenenä eri kuvauspäivänä loppukesästä. Eri ruoka-annoksia kirjaan tuli noin 50. Toisin kun useissa ruokakuvauksissa kaikki ruuat syötiin kuvauksen jälkeen.
Kirjan on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Moreeni ja se on kaupoissa nyt.

Raakaravinto on viime vuosina löytänyt paikkansa yhä useammassa ruokapöydässä. Smuutit, salaatit ja raakakakut ovat jo vakiotavaraa ravintoloiden ja kahviloiden listoilla. Niitä syödään ruokavalion keventämiseksi mutta myös terveyssyistä: raakaruoan koetaan antavan energisyyttä, suorituskykyä ja elämäniloa, ja monet ovat saaneet siitä helpotusta myös pitkäaikaissairauksien oireisiin. Lisäksi raakaruokailu voi auttaa löytämään oikean annoskoon, ateriarytmin ja tavoitepainon.
Mea Salo muistuttaa, että raakaruoan tai elävän ravinnon syöminen ei suinkaan edellytä täyskäännöstä ruokatottumuksiin, vaan kukin voi täydentää omaa ruokavaliotaan juuri sen verran kuin itse haluaa. Hänen kirjassaan on yli 150 ruokaohjetta, jotka sopivat niin kasvis- ja sekasyöjille kuin vegaaneillekin. Kirjassa on myös laaja teoriaosuus, joka antaa tarkempaa tietoa raa’an ja elävän ravinnon terveysvaikutuksista.
*moreeni.fi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.